Helyi közélet

2013.04.08. 09:07

Áram nélkül egy csekk miatt

Újléta - Elég csupán egyetlen elkeveredett csekk, majd felszólítás, és ott a következmény.

Újléta - Elég csupán egyetlen elkeveredett csekk, majd felszólítás, és ott a következmény.Az újlétai Herczegfalvi Sándor 33 éve bonyodalom és késedelem nélkül fizette az áramszámláit. Volt, hogy egyszerre több csekket is kapott, azt kellett magának beosztania, s volt, hogy – bár átalány-rendszerben állapították meg az összeget – változott a számla vége, mert egyébként védett fogyasztók lettek, a felesége látássérült, egyik fiuk pedig rendszeres belgyógyászati kezelésre szorul.

Újévre kiderült

Talán a csekkek ezen előzmények miatti változása kerülhette el a figyelmét, hogy 2012 decemberi csekket nem kapott. A 2013 januárit és februárit rendben befizette, majd március 5-én jött a „sokk” egy fiatalember képében, aki látványosan megfosztotta őket az E.ON-vezetékre való kapcsolódástól. Herczegfalviné persze hiába szállt vitába a szerelővel, hiszen az a munkáját végezte: a fogyasztó nem fizetett, ezért nem kapott tovább áramot. Az asszony elővette a befizetett csekkek bizonylatait, a helyi általános iskolában segítettek azokat lefénymásolni, majd – mivel aznap már vége volt a munkaidőnek- másnap a házaspár fiukkal a debreceni E.ON-ügyfélszolgálaton tett panaszt.

Még alig kezdtél el mondandójukat, amikor az ügyintéző kinyomtatta a felszólítást, amit még januárban fogalmaztak meg Herczegfalviék számára. Ugyanakkor a fénymásolatból kiderült, hogy egyetlen, a decemberi befizetés hibázik. Kaptak új csekket, amit be is fizettek, miközben a családtagok tajtékzottak idegességükben, s nem értették, miért bánt el velük így a sors, s persze a szolgáltató. A család végül több, mint 24 órát töltött áram nélkül, majd a szolgáltató költségmentesen visszaállította az áramot.

Mivel máskor is megtörtént már, hogy kézbesítési hiba történt, a család felháborodásából felocsúdva úgy döntött, a postán is utánajár a dolgoknak: hogyan tűnhetett el 3 fontos boríték, különösen, hogy 33 évig nem volt efféle baj. Jelenleg még nem tudni, mire jártak a postán, de az E.ON sajtósához, Egyházi Nikolettához eljuttattuk kérdéseinket. A legnagyobb kérdés az, hogy hány fizetés nélküli hónap, hány be nem fizetett csekk kell a kikapcsoláshoz?

Megértettük, hogy a válasz hetek óta késik, hiszen a közelmúltbeli vihar után sok a szolgáltató teendője. Telefonáltunk is, s annyit sikerült megtudnunk, hogy aki nem fizet, nem kap áramot.

Nos, kedves olvasóink, számoljunk csak: a decemberi csekk hibázott, eltűnt a felszólítás, és március 5-én már nem volt áram a házban. Csupán egy hónap hátralékkal, kettő hónapon belül kikapcsolták az áramot. Érdemes hát résen lenni, mert bármelyikünk járhat így!

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában