Helyi közélet

2013.03.21. 11:09

Nézőpont: Rács mögé velük!

<em>Újsághír: A német szárnyastartók módszeresen megsértik az állattartási szabályait: a ketrecekben több a tyúkok száma a megengedettnél. Ügyészségi adatok szerint százas nagyságrendű az állatjóléti rendeletet megsértő gazdaságok száma.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>.

Újsághír: A német szárnyastartók módszeresen megsértik az állattartási szabályait: a ketrecekben több a tyúkok száma a megengedettnél. Ügyészségi adatok szerint százas nagyságrendű az állatjóléti rendeletet megsértő gazdaságok száma. Petneházi Attila jegyzete.

Számos gazdaság ellen már eljárás is indult. Az ügyeskedő gazdák először a megengedett számban rendeltek fiatal tojókat, majd egy második rendelést is feladtak, de csak az első papírjait mutatták be az állatorvosnak. A csalókat hamisítás miatt hat hónaptól öt évig terjedő börtön fenyegeti. Mindemellett azt is tervezik Németországban, hogy pellengérre állítják a csaló gazdákat és közzéteszik nevüket.

Na, erre szokta Fábry Sándor azt mondani, hogy "ez rettenetes; és mi jöhet még?!". Azt gondolom, hogy az élcelődő hang, a pikirt stílus ez esetben igenis helyénvaló. A helyzet ugyanis az, hogy miközben a tőlünk boldogabb országokban immár "ketrecfolyóméter per tojótyúkban" mérik a börtönéveket, nálunk senki nem kiált bíróért meg ügyészért, ha adott esetben egy húsz férőhelyes hajléktalan szállón harminc vagy még több számkivetett ember kénytelen éjszakánként meghúzni magát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában