Helyi közélet

2013.03.06. 12:52

Közmunkaprogramra 12,3 milliárd

Debrecen – A márciusban induló közmunkaprogramra a megye települései 12,3 milliárd forintot használhatnak fel a regisztrált munkanélküliek egyharmadának, − csaknem 16 ezer munkanélküli − foglalkoztatására – hangzott el a megyei kormányhivatal sajtótájékoztatóján.

Debrecen – A márciusban induló közmunkaprogramra a megye települései 12,3 milliárd forintot használhatnak fel a regisztrált munkanélküliek egyharmadának, − csaknem 16 ezer munkanélküli − foglalkoztatására – hangzott el a megyei kormányhivatal sajtótájékoztatóján. Rácz Róbert kormánymegbízott kiemelte, hogy az idei közmunkaprogramnak három sarkalatos pontja van, ezek közül kiemelkedik a Startmunka mintaprogram, amelynek során 8773 regisztrált munkanélküli kaphat munkát az önkormányzatoknál, összesen 9,7 milliárd forint értékben.

A eszközök az önellátást segítették

A települési önkormányzatok számára elérhető közmunkaprogramok megvalósításához nem kell önrész. Kivétel lehet a Hosszabb ideig tartó közfoglalkoztatási program, ha az önkormányzat több embert szeretne megmozgatni. A program tartama 2-9 hónap ez idő alatt mintegy 5300 munkanélkülit foglalkoztatnak majd, amelynek összértéke 1,3 milliárd forint. Az országos közfoglalkoztatás keretében 1848 főnek tudnak munkát adni, 1,4 milliárd forint értékben.

Mező Barna, a megyei kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta, hogy az elmúlt évben sikeres volt a Startmunka mintaprogram, hiszen ennek keretében az önkormányzatoknak, a foglalkoztatáson túl, sikerült olyan eszközöket, berendezéseket beszerezni, amelyek segítségével intézmény-fenntartási, illetve ellátási költségeiket tudták csökkenteni.

HBN-KER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában