Helyi közélet

2013.02.02. 15:48

Rák megelőzése hét lépésben

Debrecen - Ahogy azt az előző hetekben láthatta, igyekeztem körüljárni minden irányból a daganatok kialakulásának témakörét, kitértünk a betegség első tüneteinek felismerésére, a kialakulás okaira, majd az ismert és kevésbé ismert kezelési módszerekből is bemutattam néhányat.

Debrecen - Ahogy azt az előző hetekben láthatta, igyekeztem körüljárni minden irányból a daganatok kialakulásának témakörét, kitértünk a betegség első tüneteinek felismerésére, a kialakulás okaira, majd az ismert és kevésbé ismert kezelési módszerekből is bemutattam néhányat.Most eljött az ideje, hogy a megismerés után hozzálássunk a megelőzés lépéseinek megtételéhez.

Mivel sokat írtam már a megbetegedés minden részletéről, most a lényegre térek. A megelőzés lépései fontossági sorrendben a következők:

1. Megoldani a konfliktust!

Írtam arról korábban, hogy a daganatok kialakulásának legfőbb oka a lelki konfliktus. Ennek megoldása nélkül csak átmeneti eredményeket érhetünk el, mert amíg az igazi problémát nem oldjuk meg, addig a rákos sejtek újra elszaporodnak a szervezetünkben. Ezért nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy ne vegyük félvállról a betegség lelki okának kezelését. Érdemes szakember (pszichológus, mentálhigiénés szakember) segítségét kérni azonnal. Ha meggyőződésünk, hogy önállóan is boldogulunk a problémával, akkor a megoldás lépései a következők: Felismerés - Elismerés - Megoldásra törekvés - Megoldás külső segítség nélkül, önállóan „ÉN mint tehetek”. Ha ezeken a lépéseken egyedül nem tudunk végigmenni, akkor ne szégyelljük, azonnal forduljunk szakemberhez, mielőtt visszafordíthatatlanná válna a betegségünk.

2. A stressz helyes kezelése

Elkerülhetetlen, hogy napi szinten többször stresszhelyzetbe kerüljünk. Éppen ezért nem érdemes azon görcsölni, hogy hogyan kerüljük el a stresszt. Inkább azt kell megtanulnunk, hogy hogyan éljük túl sérülés nélkül a stresszhelyzeteket. Ennek a legegyszerűbb módja az, hogy már a helyzet elején felismerjük, hogy képesek vagyunk-e mi magunk megoldani a problémát, vagy rajtunk kívülálló dolog, és mi csak elszenvedjük. Ha ez eldőlt, akkor könnyű dolgunk van: ha mi magunk befolyásolhatjuk, akkor ehhez azonnal fogjunk hozzá és oldjuk meg a problémát. Ha pedig mi nem tehetünk semmit az ügy érdekében, akkor zárjuk le, fogadjuk el és minél előbb lépjünk túl rajta. Ez a stresszkezelő megoldás bárki számára elérhető. Elsőre elnagyolt tanácsnak tűnhet, de csak próbálja ki Ön is, és meglátja, nagyon megkönnyíti az ember életét, ha így áll a problémás helyzetekhez.

3. Kizárni a táplálkozásból az állati eredetű fehérjéket

Az állati fehérjék nagy mennyiségben elsavasítják a szervezetet, ezzel tökéletes táptalajt adva a rákos sejtek szaporodásához. Ez azt jelenti, hogy mostantól sokkal jobban meg kell válogatnunk, mit eszünk és az arányokat minimum 80 százalék növényi táplálékra és maximum 20 százalék állati fehérjére átállítani. Ideális a 10-90 százaklékos napi arány. Diagnosztizált rák esetén teljesen és szigorúan ki kell zárni a nem növényi táplálékot!

4. Kizárni a táplálkozásból az élelmiszermódosító tényezőket

A mikrohullámok módosítják az élelmiszerek szerkezetét és bizonyított az összefüggés különböző rákos megbetegedések és a mikrohullámon melegített ételek között (lásd: Dr. Lita Lee A mikrohullámok egészségre gyakorolt hatásai című könyvében). A tartósítószerek, ízfokozók és állagjavító vegyszerek pedig nagymértékben mérgezik sejtjeinket.

5. Táplálék-kiegészítők fogyasztása

Célzott hatású, megfelelő technológiával előkészített, szerves alapanyagokból készült, évszaknak megfelelő táplálék-kiegészítők fogyasztása

6. Évente kétszer, ősszel és tavasszal 40 napos méregtelenítés megfelelő minőségű, szervezettel harmonizáló, nem túl megterhelő készítményekkel.

7. Napi 40 perc mozgás

Legalább egy kellemes séta szabad levegőn minden nap!

Ha ezt a hét lépést becsületesen betartjuk, akkor bizonyítottan nagyságrendekkel csökken a daganatos megbetegedések esélye az életünkben. Éppen ezért kérem, legyen tekintettel Önmagára és ne feledje ezeket a tanácsokat. Az egészség fontos, vigyázzunk rá!

Dr. Kacsó Kornélia

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában