Helyi közélet

2012.10.13. 12:52

Nézőpont: Ez gáz!

Azt hittem, leesek a székről, amikor a gázszolgáltató szakemberével beszélgetve kiderült; a felderített mérőóra-buherálásos esetek zöme bizony nem valamely halmozottan hátrányos helyzetű szabolcsi vagy borsodi kistérség mélyszegényeihez kötődik, hanem Pest megyéhez.&nbsp;<a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Petneházi Attila jegyzete.</a>

Azt hittem, leesek a székről, amikor a gázszolgáltató szakemberével beszélgetve kiderült; a felderített mérőóra-buherálásos esetek zöme bizony nem valamely halmozottan hátrányos helyzetű szabolcsi vagy borsodi kistérség mélyszegényeihez kötődik, hanem Pest megyéhez. Petneházi Attila jegyzete.

És ott sem jellemzően a "lajosbácsikhoz" vagy a "lujzanénikhez", hanem élelmes vállalkozókhoz, akik például a pékségük gázszámláját sokallták, vagy olyan újgazdagokhoz, aki a kocsifelhajtó vagy éppen a feszített víztükrű úszómedence fűtésszámláját igyekeztek ily módon elviselhetőbbé tenni.

Sajnos a bűnszervezetben történő elkövetés az esetek elenyésző százalékában bizonyítható, ezért a plombázással vagy mágnesezéssel történő károkozás még csak nem is számít bűncselekménynek. Ráadásul ezekkel az emberekkel ugyanolyan elnéző a környezetük, mint azzal a vállalkozóval, aki büszkén hangoztatja: adózok én, csak nem a jövedelmem, hanem a fogyasztásom után...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában