Helyi közélet

2012.07.08. 11:06

Nagyváraddal közösen az idegtudományokban

Debrecen - Képzési rendszert dolgoznak ki az elméleti kérdések és vizsgáló módszerek hatékony oktatására.

Debrecen - Képzési rendszert dolgoznak ki az elméleti kérdések és vizsgáló módszerek hatékony oktatására.Az Európai Unió támogatásával, a Debreceni és Nagyváradi Egyetemek szakemberei közreműködésével olyan határon átnyúló képzési rendszer kifejlesztése kezdődhet meg az idegtudományok területén, ami közös idegtudományi MSc képzési program lehetőségét teremti meg. A csaknek 200 ezer euróval támogatott program egyéves futamidejű, megvalósítása 2012. július 1-én kezdődött – tudatta a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DE OEC).

A projektet megvalósító szakértőcsoport tagjai jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek mind az egyetemi oktatás, mind a tudományos kutatás területén. A szakértőcsoport a projekt megvalósítása során olyan, előadásokon és gyakorlati munkán alapuló, modern képzési rendszert dolgoz ki, amelynek segítségével a hallgatóknak hatékony módon lehet tanítani az idegtudományok elméleti kérdéseit és vizsgáló módszereit.

– A képzésbe 20 olyan hallgatót vonunk be – a határ mindkét oldaláról 10-et -, akik már egyetemi diplomát szereztek a biológia, fizika, kémia, matematika, vagy az orvos- és egészségtudományok területén – olvasható a közleményben.

– Az elméleti képzés mellett olyan laboratóriumi környezetet szeretnénk létrehozni, amiben a hallgatók megtanulhatják az idegtudományi kutatásokban használt legmodernebb vizsgáló módszereket is. Bízunk abban, hogy ez a határon átnyúló képzési rendszer a jövőben jelentős mértékben hozzájárul az idegtudományi kutatóképzés fejlődéséhez, és ezen keresztül az oktatás, az egészségügyi ellátás fejlődéséhez és az életminőség javulásához a határ mindkét oldalán – tájékoztatott Dr. Antal Miklós egyetemi tanár, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet igazgatója, a projekt debreceni kapcsolattartója.

HBN

 

INFO

A részvétel iránt érdeklődő hallgatók a DE OEC Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet titkárságán kaphatnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában