Helyi közélet

2012.07.17. 15:50

Módosul az önkormányzati adósságrendezés végrehajtása

Budapest, 2012. július 17., kedd (MTI) - Elkészült a részletes szabályok tervezete, amelyek alapján az adósságrendezési eljárás alatt álló önkormányzatok folytathatják - elsősorban uniós támogatású - beruházásaikat.

Budapest, 2012. július 17., kedd (MTI) - Elkészült a részletes szabályok tervezete, amelyek alapján az adósságrendezési eljárás alatt álló önkormányzatok folytathatják - elsősorban uniós támogatású - beruházásaikat.A kormány honlapján olvasható rendelettervezet a parlament által tavaly nyáron elfogadott törvénymódosításhoz kapcsolódik, amely szerint az adósságrendezés megindításának időpontjától annak lezárásáig, a miniszter egyedi döntése alapján beruházási kiadások is teljesíthetők, különös tekintettel az európai uniós támogatással megvalósuló beruházásokra. A reorganizációs tervben, a miniszter egyedi döntése alapján engedélyezett beruházások szerepelhetnek. A módosítás célja az, hogy az önkormányzatoknak ne kelljen visszafizetniük az elnyert támogatásokat.

A rendelet tervezete szerint az önkormányzatnak külön kell kérnie a minisztertől a beruházás folytatásának engedélyezését. A kérelemben be kell mutatni a pályázati támogatási szerződést, továbbá a megvalósulás pénzügyi ütemezését is. A pénzügyi gondnoknak pedig arról kell nyilatkoznia, hogy a projekt finanszírozása a válság költségvetésben biztosított.

A tervezet szerint - amelyben a hatályba lépés valószínűsített időpontja augusztus elseje - engedélyezik azt is, hogy az önkormányzat beruházási támogatásra pályázzon, ilyenkor a pályázati dokumentációt kell beadni a miniszternek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában