Helyi közélet

2012.06.19. 13:52

Fejedelmi fesztiválra készülnek a Vekerin

Debrecen - Bár a program csütörtökön kezdődik, ma már zúznak a zenekarok.

Debrecen - Bár a program csütörtökön kezdődik, ma már zúznak a zenekarok.A nulladik nappal indul a Vekeri Fesztivál és II. Árpád-házi Zenei Napok a Vekeri tavi ifjúsági kempingben. A négynapos eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a „programfelelős” Nagy Ferenc elmondta, három színpadon lépnek fel a jól ismert hazai metál és rockzenekarok, és több külföldi banda is elfogadta a meghívásukat. Ilyen a csütörtökön este 11 órakor kezdő svájci Eluveitie, valamint a másnap hasonló időpontban játszó svéd Sonic Syndicate, valamint a két finn együttes, a Nother és az Amorphis, melyek szombaton este 9 órától zúznak a nagy színpadon.

A nulladik napon a Kelet-undergrand tehetségkutató döntőjében mérik össze tudásukat a feltörekvő zenekarok.

Újabb zenei kínálat

Pajna Zoltán alpolgármester arról beszélt, hogy a Vekeri Fesztivál még teljesebbé teszi a város zenei kínálatát, újabb rétegeket bevonva turizmusba. Hozzátette, örülnek a helyszín-választásnak, mert az egykori ifjúsági kemping az elmúlt években alaposan lepusztult, és a rendezők új fejlesztésekkel keltették életre. A főszervező, Simon Albert azt emelte ki, hogy nappal is igyekeznek kiszolgálni programokkal főleg a családosan érkezőket. Különböző bemutatókkal és több jurtában kézműves foglalkozásokkal várják őket. Az eseményre délután 3 és hajnal 4 között fél óránként indítanak több helyen megálló járatot a buszpályaudvarról.

HBN-ÉP | Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában