Helyi közélet

2009.01.06. 13:53

Megkérdeztük: Mit kellene tenni a kóbor állatokért

<p>Sok a kóbor állat, főleg a kertes házak környékén. Nagyon szeretem a macskákat, a kutyákat egyaránt. Annyit tudok rajtuk segíteni, hogy a felénk csatangoló állatoknak a maradékot kiteszem – válaszolta Tajta Jánosné.</p>

Sok a kóbor állat, főleg a kertes házak környékén. Nagyon szeretem a macskákat, a kutyákat egyaránt.

Annyit tudok rajtuk segíteni, hogy a felénk csatangoló állatoknak a maradékot kiteszem. Rendszeresen etetem őket – válaszolta Tajta Jánosné. Kujvus Tamásné véleménye: – Több gyepmesterre lenne szükség. A menhelyek számát kellene gyarapítani.

Ehhez viszont, nem tudom, honnan tudnánk a pénzt előteremteni. Sokan meggondolatlanok, magukhoz veszik őket, majd felelőtlenül az utcára dobják. Panel lakásban élek, így nem tudok befogadni állatot.
– Szükség van az emberek segítő szándékára, fontosnak tartom az állatok etetését. Alapítványok létrehozásával talán sikeresebb lenne a kóbor állatok megmentése. Probléma ,hogy a meglévő menhelyek elérhetőségét sem ismerjük, ha szeretnénk segítséget kérni, nem tudnánk merre induljunk el– felelte Börcsök Márta.
Csala Lajos
szerint adományokat lehetne gyűjteni.

 – Bár velem még nem fordult elő, hogy kóbor állattal találkoztam volna. Ennek ellenére ilyen esetben nem hagynám magára akár kutyáról, akár macskáról lenne szó. Hirtelen én sem tudom hová fordulhatnék, de biztos, hogy utánajárnék és a megfelelő helyre vinném.
Fekete József : – A bántalmazott állatok nagy része a kóborló jószágok közül kerül ki. Iskolás koromban fájdalmas lélekkel néztem, amit tanítóm lovakat tört be, ütlegelve azokat.

Elítélem, akik szándékosan okoznak szenvedést az elesett állatoknak– válaszolta. – Falun élek, nálunk többnyire kutyákat eresztenek szélnek az emberek. Sajnos, nem kötődnek saját kutyájukhoz. A megoldás a rendszeres begyűjtés volna – mondta Pálfy László.

  • Gazdikeresõ
  • Állatvilág aloldalunk
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában