Helyi közélet

2008.10.12. 11:53

Tömni vagy nem? És ha igen,hogyan?

<p>Négy Mancs Alapítvány:mostanában sokat hallani erről a szervezetről. Először&#160; a királyi televízió egyik fogyasztóvédelmi műsorában&#160; hallhattunk erről a szerveződésről.</p>

Ezen alapítvány feketelistája alapján bojkottálta több külföldi ország és rengeteg áruházlánc a hazánkban kényszertöméssel előállított kacsa és libamájat.
A mai modern világban természetesen nem engedhető meg a kényszertömés ,elviekben minden állatnak ugyanolyan joga van normálisan élni ,mint az embernek.
A kényszertömés nem szép látvány,de egyes kutatások szerint ez az állatnak nem fáj. Rendben,higgyük el!A kényszertömés fájdalommentes ,de ha elgondolkodunk akkor rájövünk arra ,hogy az állatoknak ez lelki megrázkódtatást okozhat.
Mindenesetre ez a fekete lista több ezernyi hazai termelőnek okoz megrázkódtatást ,hiszen az eddig piacvezető magyar libamájból nem kérnek a külföldi országok. Elkezdődtek az elbocsájtások,és az ún. fekete lista továbbra sem került le a világhálóról.
A megoldás az lenne,ha tájékoztatnák a vásárlót hogy természetes módon hizlalt vagy mesterséges töméssel előállított kacsa vagy libamájat vásárol. A vevő ,pedig van olyan okos ,hogy eldönti milyen terméket vásárol.
Lintényi Levente


 

  • Bakancsos medve
  • Szomorű szemek a ketrecen túl
  • Gazdira váró kutyusok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában