Helyi közélet

2008.10.24. 07:41

Rossz példa egy szakembertől

<p>Minap egy hölgy rosszul lett. Mivel hosszú évek óta vérnyomásproblémával kezelik, tudta, hogy ez a baj. Csak egyet nem tudott: hogy magas vagy alacsony.</p>

Nála a 90 éppen olyan tüneteket produkál, mint a 190. Így hiába volt a táskájában a gyógyszer, nem merte bevenni. Mentőt nem akart hívatni.

Vérnyomásmérője sajnos éppen nem volt nála, pedig szokta hordani. Lábra állni sem tudott. Egy másik hölgy a pontosan szemben lévő patikába szaladt át szívességet kérni. Azzal tisztában volt, hogy egy ilyen műszert nem adnak oda senkinek, ezért megkérte az egyik gyógyszerészt, hogy ott szemben, csak át kell menni a túloldalra, van egy rosszullétes beteg, segítsen annyit, hogy mérje meg a vérnyomását.

A válasz simán az volt, hogy menjen be a beteg a patikába, ott megméri neki. Hiába mondta a hölgy, hogy nem tud még lábra sem állni, ő akkor sem megy ki a patikából.
Manapság olyan sok rosszat hallunk és olvasunk arról, hogy mennyire szívtelenek az emberek. Egyáltalán nem törődnek embertársukkal. Ha valaki rosszul lesz az utcán, százan elmennek mellette anélkül, hogy segítenének. Rögtön alkoholistának titulálják, és meg sem győződnek róla, esetleg nincs-e rosszul?

De mit lehet várni az utca egyszerű emberétől, amikor a diplomás, egészségügyi területen dolgozó patikus is elzárkózik a segítségnyújtástól?

Most szerencsére nem történt tragédia. De történhetett volna! Vajon akkor mit érezne a gyógyszerésznő, ha az ő segítségnyújtása elmulasztása miatt került volna bajba egy ember? Valószínűleg semmit.
Ez ma a példamutató magatartás. Köszönet érte.

Hudákné Lakatos Margit

  • Millió gyógyszertár egymás hegyén-hátán
  • Szex-mindent a szánkba veszünk?
  • Védőoltás magas vérnyomás ellen
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában