Helyi közélet

2008.10.13. 13:05

Kerékpárút épül Nádudvaron

<p>Három kilométer hosszú kerékpárút épül a településen. A képviselők a legutóbbi testületi ülésen döntöttek arról, hogy a projekthez biztosítják az önerőt és lezárják a közbeszerzési eljárást.</p>

A járdával együtt épülő kerékpárút kivitelezésének költsége 290 millió forint. A szükséges 205 millió forinthoz nyertes uniós pályázaton jutott a település, a további 85 millió forintot önerőből biztosítja a város önkormányzata - tájékoztatta lapunkat Beke Imre, Nádudvar polgármestere.

A projekt a kerékpárút megépítése mellett tartalmazza az érintett területen a belvízelvezető árkok lefedését és a tereprendezést.

A szerződéskötést követően még ősszel elkezdődnek a munkálatok a COLAS-Debrecen Zrt. kivitelezésében. Az, hogy mikorra készül el a beruházás, leginkább az időjárás függvénye.
Nádudvar kerékpáros város, nagyon sokan bicikliznek az utakon. A település belterületén lévő főút-szakasz igen keskeny, sok a kerékpáros baleset - azok közül is több halálos kimenetelű volt.

Az épülő, a várost a tejles hosszában átszelő kerékpárút egyik része aszfaltborítást kap, a gyalogosok műkőből kialakított járdarészt vehetnek majd birtokukba.

  • Kerékpárút Alsójózsán
  • Kerékpárral gyorsabb és egészségesebb
  • Autómentes nap Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában