Helyi közélet

2008.10.12. 15:52

FC ’08 – testvérek egymás ellen

<p>Az országszerte népszerű Football Challenge ’08 játék őszi tornája augusztus 29-e óta tart, melyen egyre több online focista vesz részt.</p>

Az internetfutballistáknak október 26-ig van lehetőségük megküzdeni egymással és gyűjteni a pontjaikat, ugyanis a bajnokság akkor ér véget.
A csúcsminőségű 3D-s labdarúgó játék május kilencedike óta ingyen letölthető http://focizz.haon.hu internetes oldalról. A játékban résztvevők a focizz.haon.hu folyamatosan frissülő portálon sok érdekes információt olvashatnak a játékkal kapcsolatban, többek közt arról is tudomást szerezhetnek, hogy mire is kell összpontosítaniuk a játék folyamán, és hogy miként tudják növelni addig megszerzett pontjaikat.
A játék nagy előnye a többi netes játékkal szemben, hogy a netfocista internetkapcsolat nélkül is játszhat a programmal a számítógép vagy egy barátja ellen, ugyanazon a billentyűzeten, egy második billentyűkonfiguráció segítségével, így a játékosok szabadon tréningezhetnek a torna hét végi fordulóira.
A játékosszerkesztő használatával mindenki megalkothatja a saját csapatát, akár az egyes játékosok átalakításával együtt, így az összes internetfutballistának lehetősége van arra, hogy az álomcsapatával álljon ki riválisai ellen. A netfocista a barátságos üzemmódban barátságlistát készíthet, így akár egy jót cseveghetnek is egymással.
Az ügyességi szintek átlátható rendszere pedig biztosítja az online focistáknak azt, hogy hozzájuk hasonló képességű ellenféllel küzdhessenek meg a győzelemért, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes játékot nyújt.

Közös program

Nemcsak a ginmazisták körében népszerű a Football Challenge ’08 focis játék, hanem az általános iskolások közt is. Egy hetedik osztályos fiú a szabadidejét szívesen tölti a gép előtt, hogy a 3D-s labdarúgó programmal játsszon a testvére ellen.
– Nekem és a tizenegy éves testvéremnek is nagyon tetszik a program. Eleinte szokatlan volt a játék gyorsasága, de könnyű kezelni, így egy kis gyakorlással nagyon jó és izgalmas meccseket lehet játszani. Szinte nincs olyan nap, hogy ne játszanánk az öcsémmel a Football Challenge ’08-cal, és a hét végi fordulókon is el szoktunk indulni – árulta el a tizenhárom éves fiú, aki alig várja már a hét végét, hogy ismét részt vegyen egy fordulón.
Csakúgy, mint a valóságban, itt is nagyon fontos a szabályos mérkőzés, mivel a szabálytalanságokért, így buktatásért vagy más kihágásért a bíró sárga, illetve piros lapokat oszthat ki a netfocis játékosára.
A megnyert meccsekért a játékosok pontokat kapnak, így érdemes minél több győztes mérkőzést játszani, hiszen a torna végén a legjobb internetfocisták értékes ajándékokat zsebelhetnek majd be.

Ezek is érdekelhetik