Helyi közélet

2008.10.15. 16:42

Báthory Gáborról és a korabeli Erdélyről

<p>Debrecen – Nemzetközi konferenciát rendez október 16–17-én Báthory Gábor és kora címmel a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézete, valamint a nyírbátori Báthory Múzeum baráti köre. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/bathory-gabor-es-kora/cn/boon-news-fabiangy-20081015-043730"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Program</B></A> [.pdf - 65KB]</p>

Nemzetközi konferenciát rendez október 16–17-én Báthory Gábor és kora címmel a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézete, valamint a nyírbátori Báthory Múzeum baráti köre Debrecenben és Nyírbátorban.
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Bocskai munkabizottsága kezdeményezte rendezvény Báthory Gábor előtt tiszteleg a kétnapos konferenciával. Az eseményen 25 előadó értekezik a korabeli Erdély gazdasági, egyházpolitikai viszonyairól, a fejedelmi udvar mindennapjairól.

A magyarországi kutatók mellett romániai (erdélyi), szlovákiai, lengyelországi és olaszországi résztvevők is képviseltetik magukat.
A rendezvény október 16-án 9.30-kor kezdődik a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének Szabó István-termében.

Ezek is érdekelhetik