Helyi közélet

2008.09.10. 11:00

Vagyonokat foglalt le az adóhivatal

<p>Debrecen — Több mint 22 ezer adózótól 42 milliárd forintot szeretne behajtani az adóhivatal. Az év első nyolc hónapjában több mint 18 milliárd forint hátralékot szedett be az Apeh régiós igazgatósága.<BR /><BR /></p>

Az év első nyolc hónapjában több mint 18 milliárd forint hátralékot szedett be az Apeh Észak-alföldi Regionális Igazgatóság végrehajtási eljárások keretében.

Augusztus végéig összesen 26 ezer 357 végrehajtási eljárást indítottak, több mint 46 milliárd forint adótartozás behajtása érdekében. Inkasszálás révén régiónkban 9,3 milliárd forint folyt be az államkasszába, de szépen hoztak a közösbe a helyszíni eljárások (ingóság-követelés, munkabér-foglalás) is.

A végrehajtási eljárások nem egészen háromezer ingatlant és valamivel több, mint háromezer gépjárművet érintettek. A tizenkét hónapnál régebben tartozók közül 818 egyéni vállalkozóval szemben kezdeményezték a vállalkozói igazolvány visszavonását a területileg illetékes okmányirodánál.

Augusztus végéig 268 árverezésre került sor a régiónk három megyéjében. Jelenleg is több mint 22 ezer adózó ellen folyik végrehajtási eljárás, tartozásuk meghaladja a 42 milliárd forintot.

  • Milliárdosok Hajdú-Biharban
  • A régió leggazdagabbjai
  • Az aranyhal kívánsága
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában