Helyi közélet

2008.09.10. 05:24

Rendőrségi akció csütörtökig!

<p>Megyénkben idén eddig 84 közlekedési baleset során sérültek meg gyerekek. A rendőrség keddtől csütörtökig összehangolt akciót tart az utakon, mely során különös figyelmet fordítanak a gyermekülésekre.</p>

Megyénkben idén eddig 84 közlekedési baleset során sérültek meg gyerekek. Huszonegy esetben – gyalogosként vagy kerékpárral – maguk voltak baleset okozói.

63 alkalommal viszont a felnőttek felelőtlenségének következtében szorultak orvosi segítségre. Megfigyelhető, hogy szeptemberben, amikor különösen sok rendőr jut a tanintézmények környékére, 2006-ig visszamenően mindössze egyetlen baleset történt az iskolába járással összefüggésben.

Magyarországon ez év augusztus végéig 10 gyerek vesztette életét már a baleset helyszínén. Az elmúlt hat esztendő adatai szerint a meghalt 14 év alattiak több mint fele utasként hunyt el. A rendőrség keddtől csütörtökig összehangolt akciót tart az utakon, mely során különös figyelmet fordítanak a gyermekülésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában