Helyi közélet

2008.09.05. 15:19

Növekedési pályán a Debreceni Egyetem

<p>Az új tanévet minden eddiginél nagyobb létszámmal kezdi meg az intézmény.</p>

Az ország legnagyobb felsőoktatási intézményei közé tartozó Debreceni Egyetem iránti fokozódó érdeklődést mutatja, hogy idén az első évfolyamon minden eddiginél többen, összesen 7500-an kezdik meg tanulmányaikat.

Népszerű itthon és külföldön is

Az idei tanévet minden korábbinál nagyobb létszámmal, több, mint 32 ezer hallgatóval kezdi meg.

Az egyetem magyar nyelvű képzéseire – a fellebbezések lezárulása előtti adatok szerint – idén összesen 7100-an nyertek felvételt. Közülük 4700 hallgató állami támogatással, 2400 saját finanszírozásban kezdheti meg tanulmányait.

Különösen népszerűnek bizonyultak a gazdasági képzést folytató karok, de továbbra is magas az érdeklődés az orvos- és egészségügyi, a jogi képzésre, valamint a politológia, az andragógia, a kommunikáció és az angol szakok iránt.

A hazaiakkal párhuzamosan emelkedett a külföldi hallgatók száma is. A térítéses angol nyelvű orvos-, fogorvos- és gyógyszerészképzésre 386 hallgató iratkozott be (számuk összesen meghaladja az 1600-at), a Tudományegyetemi Karok nyolc angol nyelvű szakán pedig 33 külföldi állampolgár kezdi meg tanulmányait – tájékoztatta portálunkat a Debreceni Egyetem.

Emelkedik a diákhitel felvehető összege

  • Részecskefizikusok ütköztek
  • Még több hallgatót tudna képezni az egyetem
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában