Helyi közélet

2008.09.22. 06:27

Öntörvényű közlekedési lámpa Széchenyi utcán

<p>Kíváncsi miről vitáznak a Hajdú-bihari Napló zárt levelező fórumának (Agora) tagjai? Debrecent érintő fontos, érdekes, zsebbe és időnként&#160;szívbe markoló eseményekről! Olvassa el ön is a leveleket! Érdekli a téma? Szóljon hozzá a fórumban!</p>

Tisztelt Agorások!

Az István út Széchenyi utca torkolatában működő jelzőlámpa beállítása megtörtént. Szerintem a város legjobb lámpája lett újra. Forgalom érzékelő szabályozza és optimális a ciklusa, mindíg a forgalmi helyzetnek megfelelően.

Remélem, hogy nem romlik el a rendszer újra. Köszönöm az illetékesek intézkedését.

Kérem az Agorás Társaimat, hogy ebben az ügyben ne piszkálják tovább Turi Urat. Kapott szegény eleget, kicsit talán elhamarkodott, "helikopteres", meg nem értett levele miatt.


szaboi3

Tisztelt Agorások!

Az István út Széchenyi u torkolatában működő jelzőlámpa működése tegnapra ismét összeomlott. Pár nap kiváló működés után ismét "öntörvényűen" szabályozza a forgalmat.
Sajnos valószínűleg valami hiba van a rendszerében. Ez nem a hivatal packázása, ez műszaki hiba.
szaboi3

Tisztelt Agorások!

Nagyon sok nagyforgalmú fejlett országbeli városban igen kitűnően működnek a folyamatos áteresztést biztosító körforgalmi szigetecskék, (forgalom-elosztók) melyek még az eltévedést is tudják korrigálni a következőnél történő akár visszafordulással és irány választással is, nem beszélve arról, hogy fenntartásuk-, működtetésük is olcsóbb.

Már Debrecenben is igen jó tapasztalatopkkal működik pla Bartók Béla - Csigekert utcai (nem éppen kisforgalmú) forgalom-elosztó. Tökéletesen működhetene olyan helyeken is, mint a Diószegi út -Borzán Gáspár utca , Vágóhíd utca - Hétvezér - Bihari utca, vagy a sokágú Szabó Kálmán - Gizella - Vécsey - Galamb - Budai Ézsaiás utcai, ahol kriminális az áthaladás. A körforgalmi elosztók lényegesen (majdnem nullára lecsökkentik az egyes gépkocsik várakozási idejét, ami a balesetmenetesebb helyzet mellett igencsak nyomós érv a gépkocsi állomány növekedésével. Haranghy S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában