Helyi közélet

2008.09.15. 06:27

Már a gyalogátkelőhely sem biztonságos Hajdú-Biharban

<p>Úgy tűnik, bármennyire is szigorítják a törvény, növelik a büntetés nagyságát, zéró toleranciát vezetnek be, és több traffipaxot helyeznek az utak szélére, mégsem csökken a balesetek száma. Ki a felelős?&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/SANY0027.avi/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/SANY0026.avi/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/SANY0031.avi/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Az elmúlt hetekben folyamatosan jöttek a hírek motoros balesetekről, autós ütközésekről, pályaelhagyásról, és egyre többször tátjuk a szánkat, hogy zebrán ütnek el gyalogosokat. Legutóbb a Hadháziút- Baksai Sándorutca kereszteződésében ütöttek el egy kislányt a gyalogátkelőhelyen , akinek a lehetőségekhez szerencséje volt, mivel egy eszméletvesztéssel megúszta. Éppen úgy, ahogy Hajdúhadházon az a fiú, aki a busz elől lépett egy mikrobusz elé. Az anyuka és gyermeke is megúszta könnyebb sérülésekkel, amikor egy autó a Víztorony utcáról az Ótemető utcára kanyarodva a zebrán, szabályosan közlekedőket elgázolta. Azelőtt pedig a Méliusz tér vált egy baleset helyszínévé, amikor egyszerre három gyalogost ütöttek el az átkeléshez kijelölt helyen. Ebben a hónapban ennyi. Mondhatnánk, hogy nem is sok, nem is halt meg senki. Így van, még nem.

De ki tudja, mi lesz, ha jön az eső, csúszik az út, romlanak a látási viszonyok? A szigorítások ellenére is csak éppen hogy apad évente azon balesetek száma, melyekben gyalogosok sérülnek meg. Egyik megkérdezettünk, Miklósi Dániel velősen fogalmaz. Ő úgy véli, el kellene venni annak a jogosítványát, aki nem tartja be a KRESZ-t. Talán igaza van.

Tavaly összesen kettőszázhetvennégy járókelő vesztette életét értelmetlenül. Indokolatlanul, hiszen a balesetek megelőzhetők lennének, ha minden fél betartaná a rá vonatkozó szabályokat.

B.Zs.

  • Öt sérült az árokba borult autóban Baleset Földes határában 2008.09.02. Video Video
  • Halálba száguldott a motoros Halálba száguldott a motorral 2008.09.03.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában