Helyi közélet

2008.09.19. 15:28

Megkérdeztük: Tart tőle, hogy elveszíti otthonát?

<p>– Szerintem sokan tartanak tőle, hiszen manapság szinte mindenkinek van valamilyen hitele – válaszolta Lakatos Katalin. – Ha valaki elveszti a munkahelyét, könnyen felgyűlik az adóssága, s ez akár az otthonába is kerülhet. <dia width="900" height="700" alt="Megkérdeztük: Tart tőle, hogy elveszíti otthonát? 2009.09.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt_k__Tart_t__337_le__hogy_elvesz_t/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdeztük: Tart tőle, hogy elveszíti otthonát? 2009.09.19." /></a></dia></p>

– Egyáltalán nem félek attól, hogy elveszítem a lakásom, hiszen ki van fizetve, nincs rajta hitel – magyarázta Tóth Ferencné, aki azonban hozzátette, huszonéves gyermekeinél később majd felmerülhet a lakáshitel kérdése.

– Sajnos bármikor előfordulhat, hogy én vagy a férjem munka nélkül maradunk, hiszen manapság senki sem tudhatja biztosan, honnan fog nyugdíjba menni. Ha elveszítenénk az állásunkat, akkor lakásunk is veszélybe kerülhetne, ugyanis van még rajta hitel – válaszolta Horváthné Rácz Mónika.

Sinka Gergelyt elmondása szerint nem veszélyezteti, hogy fedél nélkül maradhat. – Testvéremmel közös lakásunk van, amin egyáltalán nincs hitel. A szüleink szerencsére tudnak nekünk segíteni, és építőmérnökként én is versenyképes jövedelemre számíthatok majd a diplomaszerzés után.

– Nemrég vettem lakást, melyhez hitelt is kénytelen voltam felvenni. Bármikor előfordulhat, hogy megszűnik a munkahelyem, viszont ezesetben lennének egyéb munkalehetőségeim – magyarázta Munkácsi János.

Kéri Sándor szerint ha valaki előre tervez, meg tudja oldani azt, hogy ne legyen szüksége hitelre a lakásvásárláshoz. – Nem félek, hogy elveszítem az otthonom, ugyanis nincs rajta hitel, úgy alakítottam a dolgaimat, hogy ne legyen rá szükség – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában