Helyi közélet

2008.09.28. 15:40

Komfortosabb, otthonosabb lett

<p>Nyíracsád – Befejeződött annak a nagyszabású belső felújítási beruházásnak az első üteme, melyet szeptember elején kezdtek el a nyírségi község óvodájában.</p>

– Évek óta várunk kedvező pályázati kiírásra, hisz támogatás nélkül nem tudtuk vállalni a beruházási költségeket. Augusztus elején értesültünk arról, hogy az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtott sikeres pályázat eredményeképpen a 19 milliós összköltséghez 15 millió forintot nyertünk, a 4 milliós önrészt pedig az önkormányzat vállalta – tudtuk meg Katona Gyula polgármestertől. Illés Jánosné megbízott óvodavezető egyik szeme sír, a másik nevet. - Nagyon örülünk a már régóta esedékes felújításnak, de mivel a munkálatokat szeptember elején kezdődtek, az új gyerekeket csak szeptember végétől tudja fogadni az óvoda, ekkorára készült el az „első rész”. Megtörtént a gyerekmosdók teljes rekonstrukciója, a folyosók, az öltözők új burkolatot kaptak, megújult a csoportszobák parkettája és természetesen a festés sem maradt el – tájékoztatta lapunkat Illés Jánosné, akitől azt is megtudtuk, hogy szeptemberben 90 kisgyermek járt óvodába, októbertől fogadják az új óvodásokat, a „hátsó rész” munkálatainak befejezését követően pedig várhatóan október végétől teljes kapacitással, otthonosabb, komfortosabb környezetben működhet majd az óvoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában