Helyi közélet

2008.09.29. 13:24

Újra indul a Séta program

<p>Debrecen – Negyedik évét kezdi a lapunk által indított SÉTA, azaz a Sajtó és Tanulás program. Az elmúlt években több ezer középiskolás diák sétált velünk, és most, október 6-án csaknem 100 diákkal indul az első turnus.</p>

A program hat hete során az újságírással, lapkészítéssel ismerkednek meg a sétás diákok, tanáraik, illetve lapunk újságíróinak segítségével.

Elmélet és gyakorlat
A médiapedagógiai program során a diákoknak alkalmuk nyílik a sajtóműfajok megismerésére, majd a gyakorlati kipróbálására is.

Fontosnak tartjuk, hogy változatos témákat és műfajokat szerepeltessünk – képcikket, hírt, tudósítást, riportot és interjút. A Séta program fontos része a szerkesztőségi látogatás, melynek során gyakorlatban mutatjuk meg az újságírás és szerkesztés csínját-bínját.
A programban részt vevő iskolák megkapják a lapunk által szerkesztett munkafüzetet, a turnus alatt ingyen jár nekik a Hajdú-bihari Napló, illetve írhatnak lapunkba is. Írásaikat — mint ahogy azt már olvasóink megszokhatták — minden héten egyszer olvashatják, a diákok írásaiból összeállított Séta-oldalon, valamint a Hajdú Online-on is a http://haon.hu/seta oldalon.
Jelentkezzetek!

Várjuk azon diákok jelentkezését is, akik közelebbről szeretnének megismerkedni az újságírói szakmával, diákújságíró hálózatunkhoz csatlakozni — jelentkezéseteket e-mailben küldjétek el az [email protected]

címre. Szerkesztőségünkbe is várjuk a diákokat. Ezekről a látogatásokról videó is készül, amit a Hajdú Online-on láthatnak, valamint lapunkban is írunk a sétás csoportok szerkesztőségi látogatásaikról.
Légy te is sétás! Olvass, tájékozódj környezetedről és a világról!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában