Helyi közélet

2008.09.16. 20:07

Alternatív színházi díjazottak

<p>Véget ért a XIV. Alternatív Színházi Szemle, a résztvevőket a zsűri négy kategóriában díjazta: a három fődíjon felül egy különdíjat is átadtak.</p>

Véget ért a XIV. Alternatív Színházi Szemle, melynek idén először a cívisváros adott otthont. A zsűritagok – akik kedden este négy kategóriában díjazták a résztvevőket – elmondása szerint remek produkciókat láthattak a rendezvénysorozaton az érdeklődők, és házigazda szerepkörben Debrecen jelesre vizsgázott.

A fődíjat a Tünet együttes - Szabó Réka társulata kapta az Alibi című előadásáért, mely a zsűri szerint komplex módon használta fel a különböző színházi és kommunikációs eszközök nyújtotta lehetőségeket.

A legjobb rendezőnek Göttinger Pált ítélték, az előadás invenciózus, elmélyült elemzésen nyugvó rendezéséért. A legbámulatosabb színpadi jelenlétért Deák Emese fogadhatta a zsűri elimerését az Élőkép Társulat Végtelen című produkciójában nyújtott alakításáért.

A három fődíjon felül egy különdíjat is átadtak: Budapest Fővárosi Önkormányzat díját Gergye Krisztián Társulata vehette át, a Melankólia című előadásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában