Helyi közélet

2008.09.30. 20:08

A tolerancia jegyében

<p>Nyíracsád – A Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének szervezésében szeptember 30-án Tolerancia napot tartottak a nyírségi község általános iskolájában.</p>

– A látványos délelőtt célja, hogy az emberekben minél fiatalabb korban kialakulhasson a tolerancia a speciális szükségletekkel élők iránt. Bízunk benne, ha a gyerekek közvetlen közelről megtapasztalhatják a mozgáskorlátozottak, siketek, vakok nehézségeit, korlátait, speciális szükségleteit, más szemmel néznek majd fogyatékkal élő társaikra is – fogalmazott Kötél Mária, a mozgáskorlátozottak egyesületének munkatársa.

A diákok a délelőtt folyamán különböző helyszíneken ismerkedhettek a három legnagyobb fogyatékossággal. Nagy Sándor a vakok által használt segédeszközöket mutatta be, olvasott a speciális könyvből, de tanúságos volt tapasztalni, milyen nehézséget okoz egy teljesen elsötétített szobában egyetlen pohár víz kitöltése is.

Mosoni Krisztina és Boros Katalin segítségével a jelbeszéddel ismerkedhettek a gyerekek, Dámné Molnár Erzsébet és Kovács Zoltán irányításával pedig a tornateremben kipróbálhatták a kerekes széket is a vállalkozó diákok.

K.Z.E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában