Helyi közélet

2008.08.27. 14:01

Új játék: polgári hármas foci

<p>Polgár – Három pályán zajlanak a labdarúgómeccsek a hét végén Polgáron megrendezendő tornán: a csapatok aszfaltos, műfüves és homok borította területen is megmérkőznek egymással. <dia width="900" height="700" alt="Polgári 3-as foci 2008.08.27."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Polg_ri_3_as_foci_2008_08_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Polgári 3-as foci 2008.08.27." /></a></dia></p>

A város strandfürdőjében tavaly adták át a korszerű műfüves, idén az új, szabványméretű aszfaltos és szerdán a homokos focipályát. Utóbbi közel 6 millió forintba került, melyből 3 millióhoz az önkormányzati minisztérium támogatása révén jutott a település.
A forgófoci vagy más néven polgári hármas foci alapja természetesen a labdarúgás, más sportágak szabályaival ötvözve.

A csapatok harmadokat játszanak – egy-egy harmad 12 perc –, s ezek között 2 percük van arra, hogy átérjenek a következő pályára és felkészüljenek (például cipőt húzzanak, vagy ha épp homokban játszanak, akkor levegyék a lábbeliket). Harmadonként 2 pontot ér a győzelem, és a teljes meccs megnyeréséért is ennyi egység jár.
Kovács Miklós, az önkormányzati minisztérium turisztikai szakállamtitkára azt javasolta Tóth József polgármesternek, védessék le az új játékot, s a város első embere elmondta, ezt meg is teszik.
A hét végén kétnapos tornán mutatkozik be az új sportág, melynek fődíja egymillió forint. Ennyivel támogatja a minisztérium is a szervezést.

Eddig 15 csapat jelentkezett, de 2-3 gárda még csatlakozhat a mezőnyhöz. Az esemény az egész családnak kínál szórakozási lehetőséget, többek között sztárvendégekkel, tűzijátékkal no és a fürdő szolgáltatásaival várják az érdeklődőket.

Mint Tóth József megjegyezte, a jövőben szeretnék évente legalább egyszer megrendezni a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában