Helyi közélet

2008.07.01. 09:58

Fegyházban vénül meg a sátánfajzat

<p>Legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra a Debreceni Ítélőtábla hétfői jogerős döntése szerint az a 28 éves fiatalember, aki kiforgatta vagyonából, majd módszeresen meggyilkolta egykori szállásadóit.</p>

Négy és fél évvel ezelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászárokszálláson. V. Tamás lopásért, garázdaságért, testi sértésért és okirat-hamisításért is volt már büntetve.

Barátnőjét – akit újszülöttje megölése miatt marasztaltak el korábban – 4 év börtönnel sújtották bűnpártolásért és segítségnyújtás elmulasztása miatt.
V. Tamás 2003. elején ismerkedett össze későbbi áldozataival, a 75 éves H. Lajosnéval és fiával, az 50 éves H. Lajossal, akiknél szobát bérelt. Miután a bizalmukba férkőzött, gyakran gúnyolta, cukkolta őket a korukkal és gyakori betegeskedéseikkel.

Tavaszra már gyakorlatilag belőlük élt, a jövedelmeikből, sőt – mivel játékgép-szenvedélye adósságba sodorta – a házuk eladására is rávette őket azzal a mesével, hogy majd „megforgatja a pénzt”. Így költöztek albérletbe – együtt.

Az idős nő és fia rettegett. A hölgy az erei felvágásával öngyilkosságot kísérelt meg, a férfi az italba menekült úgy, hogy végül a pszichiátriára került. Akkor is ott volt, mikor V. Tamás egy másik helyre költözködött az idős asszonnyal, akitől egyszerűen elvette a nyugdíját.

Többször bántalmazta, mígnem 2003 decemberében annyira megverte, hogy belehalt. A barátnőjét – aki szemtanúja volt az esetnek – azzal fenyegette meg, hogy megveri, ha eljár a szája. A holttestet később elásták.
A vádlott ekkor úgy döntött, inkább hazahozatja a folyamatos orvosi ellátásra szoruló H. Lajost a kórházból, csak hogy felvehesse az idős nő nyugdíját. A férfi persze nem tudta, hogy anyja meghalt, V. Tamás azt mondogatta neki, hogy a rokonokhoz utazott Gyöngyöstarjánba. Egy január végi napon aztán a beteg férfit is agyonverte. Őt egy erdei irtáson ásták el.
A rendőrségi nyomozás azután kezdődött, hogy H. Lajos fia 2004 februárjában jelentette édesapja és nagyanyja eltűnését.

RaL

  • Megverte az anyját, hogy piálhasson
  • Brutálisan megölte édesanyját
  • Megölte és megbecstelenítette nagyanyját
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában