Helyi közélet

2008.07.01. 06:25

15 év a nagyerdei gaztettért

<p>Debrecen – Jogerősen 15 év börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla azt a 29 éves fiatalembert, aki még 2004. karácsonyán elvágta volt felesége torkát a Nagyerdőn. A holttestet egy barátjával rejtette el.</p>

Jogerősen 15 év börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla azt a 29 éves fiatalembert, aki még 2004. karácsonyán elvágta volt felesége torkát a Nagyerdőn. Holttestét egy barátjával közösen rejtette el, akit bűnpártolásért 3 év 6 hónapra ültettek le. A gyilkosság vádját tagadták, annak elkövetését a másikra fogták. A megrázó emberölés háttere féltékenységet sejtet.
Az első rendű vádlott, M. Zoltán egy éves ismeretséget követően, 2002-ben házasodott össze az áldozattal – tájékoztatott Koszta János, a táblabíróság sajtótitkára. Budapestre költöztek, s a következő esztendőben gyermekük született.

Kapcsolatuk azonban annyira megromlott – a férfi többször bántalmazta az asszonyt különösebb következmények nélkül –, hogy a nő 2004 nyarán elköltözött; a baba az anyai nagyszülőkhöz került, Miskolcra.

Az időközben Debrecenbe visszaköltözött férfi hiába győzködte feleségét a folyatásról. Az asszony végül azzal hárította el az „ostromot”, hogy „van valakije”. Ekkor került a képbe K. László, egy debreceni barát, akivel M. Zoltán még nyomoztatott is az ismeretlen vetélytárs után – eredménytelenül. A féltékeny férfi egyre rögeszmésebben hitte, hogy igazából a titokzatos idegen áll volt neje és közötte.
Amikor az asszony és a gyermek a karácsonyi ünnepekre Debrecenbe érkezett látogatóba, M. Zoltán arra számított, hogy a gyűlölt hódító hozza majd őket autóval. A biztos testi fölény érdekében arra kérte K. Lászlót, hogy menjen vele az érkezők elé a megbeszélt helyre, az agráregyetem egy buszmegállójához. A készülődés hiábavaló volt: a nő és a kicsi egy miskolci távolsági busszal érkezett.
Az autóba szállva M. Zoltán nem a szüleihez hajtott, akik ünnepi ebédre várták, hanem a Nagyerdőre.

A Benczúr Gyula utcán letért egy földútra, majd arra kérte barátját, hogy sétáljon egyet a gyerekkel, míg beszél az asszonnyal. A következő percekben – tisztázatlan körülmények között – elvágta a mellette ülő nő torkát. Már halott volt, amikor barátja visszatért a gyerekkel az autóhoz. Miután felszólította, hogy segítsen, a holttestet kiemelték a járműből ls behúzták egy árokba, ahol avarral, farönkökkel takarták le. A 22 hónapos gyermek végig ott ült a kocsinál…
Mindezek után M. Zoltánék megmosdottak és átvették vérmocskos ruhájukat. A férfi egy mondvacsinált okkal lemondta az ebédet a szüleinél, ugyanakkor a gondjaikra bízta a kicsit.

Maga még visszament a tetthelyre, hogy megbizonyosodjon volt felesége haláláról. Néhány óra múlva elhagyta az országot. Nemzetközi elfogatóparancs alapján, Belgiumban fogták el, egy szűk hónap múlva. A holttestet már másnap megtalálta egy kutyasétáltató.
A két férfi önbíráskodásért állt már bíróság előtt 1997-ben. Akkor pénzbüntetésre ítélték őket.

RaL

  • Kétszer rabolták ki Tiszacsegén
  • Leégett a ház tetejeLeégett a családi ház teteje 2008.06.30. Video  Video
  • Csótányirtással szédítenek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában