Helyi közélet

2008.05.28. 16:54

Roma álláskeresőből menedzserek

<p>Sáránd – „A romák pályázati lehetőségei az Unióban” címmel tartott tájékoztatót és vitafórumot a Roma Program Támogatási Hálózat a Sárándi Cigány Kisebbségi Önkormányzat közreműködésével szerdán.</p>

Toronyai Angelika, az Észak–alföldi Regionális Munkaügyi Központ Hajdú-Bihar megyében tevékenykedő romareferense a Roma Munkaerőpiaci Menedzser programról tartott előadást.

Mint ismertette, ez regionális program, melynek lehetőségével 86 munkáltató élt. A pályázat keretében megvalósuló képzésben olyan roma álláskeresőket képeznek menedzserré, akik lehetőleg rendelkeznek érettségivel, és elsődleges álláskeresők.

A tanfolyamon jogi, számítástechnikai alapismereteket tanulnak, illetve motivációs, kommunikációs, stresszkezelő tréningen vesznek részt. A foglalkoztatási szakaszban pedig az a feladatuk, hogy együttműködjenek a roma civil szervezetekkel, mentorálják, informálják, támogassák a roma álláskeresőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában