Helyi közélet

2008.05.15. 15:36

Hány éves kortól vehessenek alkoholt és cigarettát

<p>Debrecen - Megkérdeztük a főtéren sétálóktól, szerintük hány éves kortól kellene hagyni a fiataloknak a cigaretta és a szeszesital vásárlást és fogyasztást, mi a véleményük a mostani korhatárról. <dia width="900" height="700" alt="Megkérdeztük: alkoholfogyasztás 2008.05.15"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt_k__alkoholfogyaszt_s_2008_05_15/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdeztük: alkoholfogyasztás 2008.05.15" /></a></dia></p>

Megfelelő a tizennyolc éves korhatár mind a cigaretta, mind pedig az alkohol vásárlásánál, csak az a baj, hogy ezt a törvényt nem tartják be. Mindig vannak olyan szórakozóhelyek és boltok, ahol kiszolgálják a
fiatalabbakat is: ez a 18 év is csak egy szimbolikus határ.
Varga Eszter
hallgató

Megfelelőnek tartom a 18-as korhatárt, de ha lehetne, én szigorítanék rajta és megemelném 20 éves korig.

Sajnos a legtöbb fiatal nem tudja, hogy mivel jár az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Én egészségügyben dolgozom és bizony látom a következményeit.
Géhlné Kaulák Ágota
egészségügyi dolgozó

Úgy gondolom, hogy a 21 éves kor lenne a megfelelő, és be kellene tartani a törvényt, hogy ne tudjanak dohányárut és alkoholt vásárolni a fiatalok, de sajnos manapság nem tartanak be semmit.

Sokan cigiznek, valamivel le kellene beszélni az ifjúságot erről.
Kocsor Gábor
nyugdíjas

A tizennyolc év szerintem pont megfelelő, bár ez is személyiségfüggő. Valaki már tud akkor is helyes döntést hozni, de vannak olyanok is, akik csak később érnek meg rá. Úgy gondolom, hogy azért 18 éves korára az ember eltudja már dönteni, hogy mit akar.
Farkas Anita
eladó

Helytelennek tartom a dohányzást és az ivást. Valamit tenni kellene. Én biztos, hogy felemelném a határt 20-21 éves korra, de így se lenne nagyobb változás, mivel most is minden fiatal megtudja venni a dohányárut és az italt, hiába nincs még 18 éves.
Danku Attila
hallgató

  • Kulturált szórakozás Debrecenben
  • Tinédzser kocsmák
  • Gyógyszerre alkoholt ittak
  • Egyre több kisgyerek iszik alkoholt
  • A veszélyes divatõrület újabb áldozata
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában