Helyi közélet

2008.04.07. 10:17

Sztrájk: következő felvonás

<p>Debrecen – Ismét sztrájkoltak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének tagjai, megbénítva ezzel az ország vasúti közlekedését. A határozatlan időre meghirdetett munkabeszüntetést 10 órától felfüggesztették. <dia width="900" height="700" alt="Vasutassztrájk Debrecenben 2008.04.07"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Vasutassztr_jk_Debrecenben_2008_04_07/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Vasutassztrájk Debrecenben 2008.04.07" /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Vasutassztrajk.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Bár a forgalomirányítók felvették a munkát Hajdú-Bihar megyében, de a jegy- és a kocsivizsgálók szinte kivétel nélkül sztájkoltak, ezért mindössze a bz-motorvonatok közlekedtek Debrecen, Nyíregyháza, Záhony és Püspökladány viszonylatban, valamint Kisújszállás felé a hétfő éjféltől délelőtt 10 óráig tartó munkabeszüntetés alatt.

– Amint lehetséges, megindítjuk a vonatforgalmat, de a menetrend szerinti közlekedés előreláthatólag csak késődélutánra áll helyre, addig is jelentős késékkel kell számolnia az utazóközönségnek – mondta Smid Norbert, a MÁV Zrt. szóvivője, aki beszámolt arról is, hogy még nem született megegyezés a vasúttársaság és a szakszervezetek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában