Helyi közélet

2008.04.05. 13:12

Regélő meselabirintus a Malomparkban

<p>Debrecen – Sárkány, tündér, végtelen mocsár és útravaló lepény, mind kellett a meseszövéshez. Hét próbát állnak ki a kalandvágyó gyerekek a Malomparkban, a reneszánsz szombatok keretében. <dia width="900" height="700" alt="Reneszánsz nap a Malomparkban 2008.04.05."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Renesz_nsz_nap_a_Malomparkban_2008_04_05_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Reneszánsz nap a Malomparkban 2008.04.05." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/reneszansz-nap-1.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/reneszansz-nap-2.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A szervezők célja, hogy kézműves foglalkozások adjanak alapot egy meseszövéshez. A gyerekek nagyon élvezik, hogy a mese szereplői – boszorkány, pék, tündér – irányítják őket a díszletek között. Először tarisznyát öltögetnek össze, majd hogy nyakba akasztható legyen, a kötélverő mesterrel fület készítenek hozzá. A hosszú útra lepényt sütnek, melyhez kövön búzát törnek, majd gyúrnak és sütnek.

A végtelen mocsáron átkelve gyertyát készítenek a mester kezei alatt és kifogják az aranyhalat, ami megsúgja a helyes utat. A gyapjútündér után a boszorkányhoz és a sárkányhoz érkeznek, ahol ügyességi játékokat követően jutnak a zöld mezőre. A búzatündér várja ott őket, akivel elültetik az út során szerzett búzaszemeket, hogy kinőjön az égig érő fa. Így a mese hősei visszavihetik az égre az eltűnt Napot, Holdat és a csillagokat.

A program táncházzal egészül ki. Este hétig várják az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában