Helyi közélet

2008.04.15. 14:03

Önbizalommal a Ladik döntőben

<p>Debrecen - Életvidám, egészséges mértékben szemtelen, ugyanakkor - ha arra szükség van - pillanatok alatt engedelmes diákká szelidülő nyolcadikosok a tagjai a Ladik országos médiavetélkedő megyei döntőjébe jutott Naplópók csapatának.</p>

Ők a debreceni Ady Endre Gimnázium hatosztályos tagozatán tanulnak. Ők is ellátogattak a Napló debreceni szerkesztőségébe.
Naplopók - Naplópók

Honnan a nevük? Mondják, amikor tanárnőjük felhívta figyelmüket a Ladik vetélkedőre, azon nyomban összeálltak öten és egyikőjük bekiabálta: "Naplopók". Ez azonban egyáltalán nem jellemző rájuk - mesélik, majd - talán emiatt a szót némileg módosítva, és ezzel közelítve a versenyt meghirdető napilap nevéhez - Naplópókra változtatták.

Számukra az interjú készítés volt a legnehezebb feladat. Felkészítő tanárnőjüktől kaptak segítséget, ezzel azonban - jelentette ki nemes egyszerűséggel az egyik csapattag - semmire sem mentek.

A többiek azonban rögtön a tanerő védelmére kelnek - "Azért az interjúalany kiválasztásában és a helyesírási hibák javításában igazán elkelt a segítség".
- Most már tudjuk, hogy mi történik ebben az épületben - válaszolnak tömören arra a kérdésünkre, hogy hasznosnak ítélik-e a szerkesztőségi látogatást.

A csapat tagjai között egyébként vannak olyan diákok, akiket komolyan érdekel az újságírás. Ők azonnal megállapítják a cikkírás egyik igen fontos jellemzőjét: - Másabb az újságírás, mint a fogalmazás.

Majd gyorsan hozzáteszik, hogy a megyei versennyel csak az a baj, hogy csak egy csapat nyerhet , azok pedig ők lesznek.

A csapat tagjai

Balázs Bence,
Batári Anita,
Horváth Borbála,
Kozma Péter,
Szilágyi Szabolcs.

Felkészítő tanár: Kluka Hajnalka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában