Helyi közélet

2008.03.18. 06:15

Vigyázz Apeh! Az életút kelthet gyanút

<p>Debrecen - Az a vállalkozó, aki feltűnően gyakran változtatja a székhelyét, vagy rövid időn belül már a sokadik céget alapítja, bizton számíthat idén az adóellenőrök érdeklődésére.</p>

Ugyanilyen kétes népszerűségre tehetnek szert azok az ügyfelek, akik rendszeresen "elfelejtik" az adóbevallásukat benyújtani, vagy akik ugyan tartósan veszteségesek, a csodával határos módon mégis huzamosabb ideje talpon tudtak maradni.

Az Apeh kiemelt vizsgálati céljai között az olvasható, hogy a jogelőd nélkül újonnan alakuló vállalkozások közül minden ötödiket kötelezően ellenőri zni kell.
Szintén odafigyelnek azokra a magánszemélyekre, akiknek a jövedelme és az életvitele között valóságos szakadék tátong (a vagyonosodási vizsgálatot indokolt esetben kiterjeszthetik a közeli hozzátartozókra is ), illetve mindazon vállalkozásokra, amelyeknél a munkaügyi felügyelőség be nem jelentett, és/vagy munkavállalási engedéllyel nem rendelkező alkalmazotta(ka)t talált.

 • Milliárdosok Hajdú-Biharban
 • Vagyongyarapodás: talált pénz? - Apeh tájékoztató Debrecenben
 • TEVA: 400 új munkahely Debrecenben
 • A legfrissebb állásajánlatok
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában