Helyi közélet

2008.03.15. 16:30

Nem találtak durva hibát

<p>Debrecen - A Kikelet akció során több mint 600 termék ellenőrzését végezték; elsősorban pácolt-füstölt húskészítményeket, húsvéti idényárú édesipari termékeket, tojást, majonézt, hidegkonyhai készítményeket, cukrászsüteményeket.</p>

A tavaszi kielmelt élelmiszer-biztonsági ellenőrzések fontos területeit ismertette Póser Pál, a megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és ÁllategészségügyiIgazgatóság igazgató főállatorvosa a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón, úgy mint az élelmiszer előállítás, a forgalmazás, valamint a vendéglátás.

Ezt követően Juhász Tiborné megyei főmérnök számolt be az ellenőrzés tapasztalatairól, adatairól. Elmondta, hogy a Kikelet akció során több mint 600 termék ellenőrzését végezték el; elsősorban pácolt-füstölt húskészítményeket, húsvéti idényárú édesipari termékeket, tojást, majonézt, hidegkonyhai készítményeket, cukrászsüteményeket, sütőipari termékeket.

Az eddig eltelt időszakban durva hibát nem találtak. Az édességek jellegzetes hibái elsősorban a tömeghiány (a feltüntetett tömegnél kevesebb a termék), valamint jelölési problémák voltak: 154 ellenőrzött tételből 12-ben találtak kifogást.

Ettől jóval kevesebb problémás terméket találtak a húskészítmények között (107 tételből 4 nem volt megfelelő). A zárolt, forgalomból kivont tételek száma 12, mennyisége közel 2000 kg volt eddig.

Az ellenőrzések során 28 minőségvédelmi és 14 helyszíni bírságot szabtak ki.

Kapcsolódó anyagok:

  • Észak-Alföldi Régió: "Kikelet": milliós bírságokkal
  • Átalakult a fogyasztóvédelem szervezete
  • Mit hol ne? - új fogyasztóvédelmi honlap indult
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában