Helyi közélet

2008.03.13. 13:35

Nem bántotta, csak megrángatta Debrecenben a Bolyai utcán

<p>Debrecen - Miután a március 9-ei Bolyai utcai támadás sértettje nem kívánt feljelentést tenni, így nem indult az ügyben eljárás – tudatta szerkesztőségünkkel Dr. Sóvágó Sándor alezredes, a debreceni rendőrkapitányság vezetője.</p>

Aznap az idős férfi egyik családtagja írt levelet az esetről a Haonnak, s a rendőrség az újságíró kollégánktól származó információ nyomán látott neki az ügy kivizsgálásának.

„A Debreceni Rendőrkapitányság szolgálatban lévő nyomozói még a jogsértés napján felkeresték az olvasói levelet írt férfin keresztül a sértettet. A 70 éves idős úr elmondta, hogy ő nem kívánta a hatóság tudomására hozni a vele történteket, melyből nem is szerette volna, hogy ügy kerekedjen.

Természetesen a rendőrhatóság csak akkor tudja eldönteni, hogy a tudomására jutott jogsértés miatt hivatalból köteles-e eljárást indítani, amennyiben a sértett felet – illetve tanúkat – meghallgatta.

A sértett meghallgatását követően, tisztázva a körülményeket megállapítást nyert, hogy az idős úrnak egy alkoholos befolyásoltság alatt álló fiatalember kívánta a Bolyai utcán „megigazítani” a ruháját, kissé - imbolygása folytán - meg is rángatta.
Az ittas férfi semmilyen táskája megszerzésére irányuló mozdulatot nem tett, azt nem akarta tőle elvenni.

Az idős férfi otthon észlelte az orrán lévő kisebb sérülést, mely lehetséges, hogy a „találkozás” során keletkezett rajta.

A meghallgatást követően közöltük a sértett féllel, hogy a vele történt cselekmény könnyű testi sértés, mely miatt magánindítvány benyújtását követően indíthat a rendőrség eljárást (nem hivatalból üldözendő).

A férfi nem kívánt magánindítványt előterjeszteni, melyről írásban is rendelkezett, ily módon a történés vonatkozásában nem indul büntetőeljárás.”

  • Rablótámadás Debrecenben a népszavazás napján
  • Rablótámadás a Kálvin téren
  • Embercsempészet - résen voltak a vámosok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában