Helyi közélet

2008.03.25. 06:20

Ne csak lógj az interneten!

<p>Debrecen - Több napos, sokrétű, szórakoztató programot szerveznek a debreceni könyvtárak az internezetés minél jobb megismerése érdekében a jövő héten. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/internet%20fieszta%20DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Több napos, sokrétű, szórakoztató programot szerveznek a debreceni könyvtárak az internezetés minél jobb megismerése érdekében e napokban.

A március 25-től a jövő hétfőig tartó rendezvénysorozaton az óvodásoktól kezdve a kamaszokon át egészen a nyugdíjasokig mindenki megtalálhatja a kedvére és hasznára való előadást.

A gyerekek számára – figyelem, kedves szülők, pedagógusok! – különösen ajánlott az Internet Fiesta elnevezéssel futó program, mivel bár egyre több időt töltenek szörföléssel, kimutathatóan kevés honlapot látogatnak, s azokat is csak barátaik, ismerőseik sugallatára keresik fel.

Magyarul rájuk fér, hogy a felnőttek igazán színvonalas weboldalakra vezessék őket. Többek között ebben is remek kalauzul szolgálnak az egyetemi, megyei, és városi könyvtár szervezte előadások. A tizennyolc felettieknek különösen ajánlható a szerdán 10 órától „Ügyintézés a XXI. században: @-intézve, azaz e–intézve” címmel tartandó „gyorstalpaló”.

Az egyetem élettudományi könyvtárának oktatótermében arról hallhatnak majd, miként folytatható a gyerekneveléssel összefüggő ügyintézés az interneten. Hasonlóan hasznos előadás lesz március 28-án 10, és március 31-én 9 órától a megyei könyvtárban.

RaL

Internet kávézókban élnek a japán szegények :
Több mint 5 ezer olyan ember él Japánban, akik annyira szegények, hogy kénytelenek internetes kávézókban meghúzni magukat.

 A félregépelt webcímek veszélye :

Valóságos iparág épült az eredetire hajazó helyesírású honlapokra.

A profi puskázás legújabb rejtelmei :
Mióta tanár és diák, és iskola meg vizsga létezik feltehetőleg a puskázás tudománya is fejlődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában