Helyi közélet

2008.03.29. 08:56

Mit szólnak a debreceni bicikliutakhoz?

<p>Debrecen - Megkérdeztük, hogy az Önök véleménye szerint elegendő kerékpárút van-e Debrecenben. A válaszok - érthetően - kritikusak, de egyben rá is mutatnak az úthálózat gyenge pontjaira. <dia width="900" height="700" alt="Megkérdeztük: Mit szólnak a debreceni bicikliutakhoz? 2008.03.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt_k__Mit_sz_lnak_a_debreceni_bicik/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdeztük: Mit szólnak a debreceni bicikliutakhoz? 2008.03.29." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/megkerdeztuk-kerekpar-ut.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Nagyon gyakran bicajozom, és egyáltalán nem vagyok elégedett a debreceni kerékpárutakkal. A nagyerdei övezetben, a belvárosban, illetve a várost átszelő főútvonalak mentén mindenképp szükséges volna újakat létesíteni.
Veresegyházi Bence, tanuló

Szerintem a legsürgetőbb gond ez ügyben, hogy a forgalmas Nagyállomás és belváros között nincs ilyen út, pedig rengetegen használnák. Jelen körülmények között marad a járda, ami viszont tilos. A Nagyerdőn is szívesen látnák többet.
Daróczi Balázs, tanuló

Évek óta minden nap biciklizem, így eléggé képben vagyok. Sokkal több kerékpárút kellene, a belvárosba különösen, hiszen szívesen közelítenék meg két keréken. A múltkor 6 ezer forintom bánta, hogy út híján a járdára kényszerültem.
László Gyula, tanuló

Kevés az út, és rossz. A belvárosban különösen hiányolom. De említhetném a Vámospércsi utat, a Dobozi-lakótelepet, és a kiránduló kedvűek a fancsikai-tavak környékén, Erdőspusztán is szívesen járnának bicikliúton.
Molnár Ilona, szellemi szabadfoglalkozású

Ha Hajdúsámson felé mész biciklivel a meglévő úton, az felér egy gyengébb agyrázkódással. Nagyon fontos volna újakat csinálni, mert az autósok egy része szinte kiszámíthatatlan, veszélyes.
Sallai Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában