Helyi közélet

2008.03.05. 08:36

Milliárdokat titkoltak el az Észak-Alföldi régióban, de kiderült

<p>Debrecen - Mintegy kétezer kétszáz cég törlését és ugyanennyi vállalkozói igazolvány visszavonását kezdeményezte tavaly régiónkban az adóhivatal a fiktív adózók megszüntetése érdekében.</p>

Vagyonosodási vizsgálatot a három megyében összesen ezerkétszáz alkalommal végeztek, melyek eredményeként több mint 9 milliárd forint nettó adókülönbözetet tártak fel a revizorok. Ezzel együtt az összes adókülönbözet megközelítette a 31 milliárd forintot.

Be nem jelentett alkalmazottak miatt 144 foglalkoztató tevékenységét felfüggesztették, 227 esetben pedig az üzlet ajtajára lakat került. Végrehajtásból 23 milliárd forint származott, és noha ez az összeg több, mint az egy évvel korábbi, az adózók hátraléka emelkedett.

És a hátralékosok száma is. 62 ezerről 103 ezerre, igaz, hogy kétharmaduknak az adóssága a százezer forintot sem érte el. Mindezek mellett az igazgatóság 134 büntetőfeljelentést tett 230 bűncselekmény miatt.

  • Milliárdosok Hajdú-Biharban
  • Ön hogyan javítana az adózás morálján?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában