Helyi közélet

2008.03.29. 09:44

Koroknai Árpád Laborcért vív

<p>Debrecen, Budapest – Szombaton a jubileumi István, a király újabb szereplőjének kilétére derül fény: az evégett szervezett tévés versengésben négyen mérkőznek meg Laborc szerepéért – köztük a debreceni aranytorok, Koroknai Árpád.</p>

A Társulat című műsorban a legjobb 16 mezőnyének kialakulása után a zsűri eldöntötte, ki, melyik szerepért, szerepekért folytathatja a küzdelmet. Koroknai Árpád lett az egyedüli, akit mind a négy férfi főszerepre jelöltek a döntnökök.

Laborc az első

– Az első a Laborc-döntő lesz, s mindig a következő feladatra összpontosítok, ez az a szerep, amit most megcélzok – jelezte érdeklődésünkre a több rockformációból és színpadi produkcióból is ismert debreceni énekes. – Bízom benne, hogy sikerül; ha mégsem, akkor folytathatom a versenyt, Tordáért, és így tovább – tette hozzá.

Koroknai Árpád úgy véli: sok múlik azon is, milyen dalokat jelölnek ki az ítészek a jelöltnek, hiszen például egy könnyedebb hangvételű darab a szerep karaktere ellen „dolgozhat”. – A szólóban eléneklendő dalom, úgy érzem, eléggé szerencsés feladat: a Valahol Európában című musicalből a Miért van? címűt, Hosszú dalát kaptam. Szépen építkező kompozíció, a végén kiteljesedéssel;

hangban és érzelmileg is van tetőpontja – fejtegette „Kori”, elárulva azt is: duettként az Atilla, Isten kardja című rockoperából Atilla és Ruila menyegzői dalát kapta. – Nagyon szép lírai kettős; Laborc alkatához képest persze visszafogottabb; viszont az is feladat, hogy minél több arcát mutassa meg a versenyző – magyarázta az énekes. A négy Laborc-jelölt (Koroknai Árpád, Nagy Szilárd, Varga Lajos és Wunderlich József) közül a közönség juttat két dalnokot a „párbajba”, ahol már magát a szerepet kell énekelniük – s ott a zsűrié a döntés joga.

Etalon lesz

Koroknai Árpád szerint azért is fontos a júniusban bemutatandó jubileumi produkció, mert egy új nemzedék számára az lesz az etalon „István, a király”, egy, a jövőt tekintve maradandó, emlékezetes előadás – mint ahogy Koroknai és generációja számára az 1983-as ősbemutató volt az.

 

INFO
A Társulat Laborc-döntőjét március 29-én, szombaton 20.10-től láthatják a tévénézők az m1 műsorán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában