Helyi közélet

2008.03.11. 14:20

Debrecenbe jön az ombudsman

<p>Debrecen - A Napló székházában is állítottak fel gyűjtőládát a panaszos levelek számára</p>

– Országjáró körútja első állomásaként április 3-án Debrecenbe látogat az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Dr. Szabó Máté osztrák és ír mintára személyesen kíván tájékozódni a vidéken élők problémáiról.

– Nem ülhetünk a fővárosban elektronikus levelekre várva, már csak azért sem, mert az országban ma még mindig sokan ki vannak zárva az e-mailen történő ügyintézésből – mondta el a Naplónak. – Az utazás egyben a hivatal további népszerűsítését is szolgálja, és azoknak lehet a legnagyobb segítségére, akik meg sem tudják pontosan fogalmazni a panaszaikat.

Dr. Szabó Máté országjáró körútja előtt a helyi közigazgatási hivatalok segítségét kérte abban, hogy minél több panaszossal kapcsolatba kerülhessen.

Szomszédviták országa

Debrecenben három helyszínen: az új városházán (Kálvin tér 11.), a regionális közigazgatási hivatalban (Piac u. 54.) és a Hajdú-bihari Napló szerkesztőségében (Dósa nádor tér 10.) beadványgyűjtő ládákat helyeztek el.

A ládákba március 20-ig dobhatják be az ombudsmanhoz írt leveleket azok, akiket valamely hatóság, közszolgáltatást végző szerv eljárása, döntése során sérelem ért, de írhatnak közvetlenül az Országgyűlési Biztos Hivatalához is (1051 Budapest, Nádor u. 22.) Minden esetben érdemes csatolni a panasszal kapcsolatos iratok fénymásolatait is.

A személyes meghallgatás időpontjáról külön értesítést küldenek a panaszosoknak.

Arra a kérdésre, hogy elsősorban milyen jellegű beadványokra számít, az ombudsman azt válaszolta, hogy a szomszédviták országa vagyunk, de várhatóan parkolási, rendőrségi, bírósági ügyekkel is találkozik majd.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában