Helyi közélet

2007.12.01. 14:25

Csak Rácz Róbert céljait szolgálja?

<p>Debrecen - A Szabad Demokraták Szövetsége – a Magyar Liberális Párt Hajdú-Bihar megyei Választmánya tiltakozik a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat azon döntése ellen, hogy 3 milliárd forint értékben kötvényeket bocsát ki.</p>

Gadus István, a párt megyei elnöke közleménye tartalmazza e

kijelentést, a továbbiakkal együtt: "Nincs olyan feladat, nincs olyan cél, ami miatt svájci frank alapon el kellene adósítani a megye önkormányzatát! Az egész kötvénykibocsátás Rácz Róbert fideszes megyei elnök politikai céljait szolgálja, és az SZDSZ jogi szakértőkkel fogja vizsgáltatni annak lehetőségét, hogy hűtlen kezelés miatt az igazságszolgáltatáshoz forduljon-e”.

 

Isten óvja Hajdú-Bihar Megyét az SzDSz tanácsaitól!

Az elmúlt öt év során a Gyurcsány kormány a Szabad Demokraták Szövetségének erõteljes támogatásával végképp megnyomorította az önkormányzatokat. A települési és megyei önkormányzatok sorra hitelfelvételre és kötvénykibocsátásra kényszerülnek az életben maradásukért.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat annak érdekében folyamodik a kötvénykibocsátás eszközéhez, hogy biztosítani tudja az Európai Uniós pályázatokhoz szükséges önrészt, valamint a fenntartásában lévõ intézményeket megfelelõ színvonalon tudja mûködtetni minden ellenkezõ szándékú kormányzati intézkedés mellett is.

Sajnos, az önkormányzatok sokasága már csak hitelbõl képes kigazdálkodni a létükhöz szükséges anyagi fedezetet. A szabaddemokrata vezetésû fõváros eladósodása jóval több, mint 100 milliárd forint, amely egy cseppet sem zavarja a liberálisokat.

Míg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat fejlõdésre szánt, mindössze 3 milliárdos kötvénykibocsátásának már a szándékát bûncselekménynek minõsítik. Hajdú-Bihar megye polgárai tavaly õsszel a megyei önkormányzati választáson azzal büntették az SzDSz-t, hogy egyetlen képviselõje sem tudott mandátumot szerezni a megyei közgyûlésben.

Úgy látom, hogy a "rontó-bontó kis törpepárt" nem tudja ezt megemészteni és képtelen állításokkal, fenyegetésekkel akarja akadályozni a megyei önkormányzat intézményeinek mûködését.

Gadus István és párttársai azokért az önkormányzatokért aggódjanak, amely a vezetésük alatt áll, míg a többieket egyszerûen hagyják élni és dolgozni az ott élõ emberek érdekében.

Rácz Róbert a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke

Debrecen, 2007. december 01.

Kapcsolódó anyagok:

  • Kötvénykibocsátással tömik be a réseket
  • Esély a hátrányos helyzetű diákoknak
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában