Helyi közélet

2007.12.12. 08:41

Az árcédula a terméken csak egy dolog

<p>A tapasztalatok szerint a magyar lakosság az összes áruhitel 35-40 százalékát az év utolsó két hónapjában veszi fel. Miután ez az egyik legköltségesebb hitelfajta, nem árt a körültekintés.</p>

A tapasztalatok szerint a magyar lakosság az összes áruhitel 35-40 százalékát az év utolsó két hónapjában veszi fel. Miután ez az egyik legköltségesebb hitelfajta, nem árt, sőt kifejezetten ajánlott a körültekintés.

Kölcsönnel finanszírozott vásárlás esetén nem elég a kiválasztott termék árcímkéjén feltüntetett szám alapján dönteni - figyelmeztet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
Ha a törlesztőrészleteket összeadjuk, kiderülhet, hogy egy akciósként hirdetett termék a drága hitel miatt többe kerül, mint ugyanaz az áru egy másik üzletben normál áron.
De az is lehet, hogy a drágább termék akciós hitellel olcsóbbra jön ki, mint máshol egy kevesebbért kínált másfajta finanszírozással. Mielőtt tehát döntenénk, érdemes úgymond az árcédula mögé tekinteni; számoljunk utána, hogy egy másik üzletben rendes áron, vagy egy másik bank kedvezőbb hitelével nem gazdaságosabb-e az áhított termék beszerzése.

Kapcsolódó anyagok:

  • Hitelből a karácsonyfa alá?
  • Hitel-es ajándékok
  • Karácsony:költsünk még lehet
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában