Helyi közélet

2007.11.26. 10:19

Régi buszról hamarabb mehet nyugdíjba

<p>A Hajdú Volán Zrt. 370 autóbuszának a 75 százaléka olyan, viszonylag korszerűtlen típus, amit ha valaki tíz éven keresztül vezet, két évvel hamarabb mehet nyugdíjba, mint a modern buszokat hajtó kollégái.</p>

Debrecen - A Hajdú Volán Zrt. 370 autóbuszának a 75 százaléka olyan, viszonylag korszerűtlen típus, amit ha valaki tíz éven keresztül vezet, két évvel hamarabb mehet nyugdíjba, mint a modern buszokat hajtó kollégái. Tíz év után öt évente további 1-1 év korkedvezmény illeti meg az érintett sofőröket. A szakszervezetek most azt szeretnék elérni, hogy szűnjön meg ez a járművezetőket hátrányosan megkülönböztető szabályozás, azaz töröljék el a típusfüggőség okozta diszkriminációt. A Napló információi szerint a szaktárca éppen a szabályozás szigorításán dolgozik.
Varga Sándor, a Hajdú Volán gazdasági vezérigazgató-helyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy a járműparkjuk 15 százalékáról ma nem lehet tudni, hogy jogosítanak-e korkedvezményre (ezeknek a buszoknak a minősítése még nem készült el) minden tizedik jármű viszont biztosan kiesik ebből a körből. A cég 778 buszvezetője közül elvileg mindenkit érinthet a típusfüggőséggel kapcsolatos szabályozás. Hétfőn derül ki, hogy kedden reggel lesz-e Volán-sztrájk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában