Kék hírek

2024.06.10. 18:20

Vihar: sínekre dőlt egy oszlop Egyeknél, de nem csak ide riasztottak tűzoltókat

Többek között Berettyóújfaluban és Debrecenben is be kellett avatkozniuk hétfő délután. A várható viharok miatt másodfokú riasztást is kiadtak a meteorológusok Hajdú-Biharra.

Haon.hu

Vihar szántotta fel Hajdú-Bihar egyes részeit hétfő délután. A tűzoltókat több helyszínre is riasztották a károk felszámolása  miatt, tudta meg a Haon Papp-Kunkli Nórától, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivőjétől. 

vihar hajdú-bihar
Több helyen is szükség volt tűzoltókra a hétfői vihar miatt Hajdú-Biharban
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Egyeknél egy távközlési oszlop dőlt vasúti sínre, akadályozva ezzel a vonatközlekedést. Baleset nem történt, a vonatnak sikerült időben megállnia. A helyi önkormányzati tűzoltók feldarabolták és eltávolították a póznát a katasztrófavédelem közleménye szerint. A Mávinform azt írta, a Debrecen-Füzesabony vonalon emiatt pótlóbuszt is be kellett vetni.

Fülöp és Bánháza között fa dőlt vezetékre, de útra borult fához is riasztották a tűzoltókat Zsákára és Hosszúpályiba. Berettyóújfaluban járdára dőlt egy fa, a debreceni Akadémia utcán pedig lehasadt faág miatt volt szükség a katasztrófavédelemre. 

Heves viharokra is készülni kell

A HungaroMet friss előrejelzése szerint megkezdődött északnyugat felől a légkör stabilizálódása, amely az esti órákban tovább folytatódik. Egyre inkább az ország délkeleti felén fordulnak elő további zivatarok, ezeket helyenként továbbra is kísérheti felhőszakadás (>25-30 mm), viharos (60-85 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel). Emellett főként a Dunától keletre a kezdeti időszakban előfordulhatnak heves zivatarok is 2-4 cm-t elérő, esetleg meghaladó jégátmérő; 90 km/h-t meghaladó széllökés; felhőszakadásból 30-40 mm-t - egymást követő zivatargócokból egy-két helyen akár 50 mm-t - meghaladó csapadék kíséretében. Az éjszaka folyamán azonban az ország délkeleti felén is csökken a zivatarok számossága, valamint intenzitása.

Hajdú-Bihar vármegyében zivatarveszély miatt első-, felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztás volt érvényben a délutáni órákban. Kora estére már csak zivatarveszély miatt maradt elsőfokú riasztás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában