Hétvégi akció

2024.05.21. 16:12

Egymás után hozta a rossz döntéseket a hajdú-bihari pecás – feljelentés lett a vége

Közös ellenőrzést tartottak a hosszú hétvégén a hajdú-bihari vizeknél. A halőrök és a rendőrök akciójában tíznél is több feljelentés született.

Haon.hu

Sokan horgásztak a pünkösdi hosszú hétvégén a vármegyei vizek partjain, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége pedig szombaton a rendőrséggel közösen ellenőrizte őket. Az erről szóló Facebook-poszt szerint az akcióban részt vettek Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló, Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás kapitányságai, de a tiszavasvári és a hajdúböszörményi mezőőri szolgálat is ott volt a szövetség halőreivel.

Horgászat Hajdú-Bihar halőr ellenőrzés, rendőrség
Több horgász is fennakadt a halőrök és a rendőrök közös ellenőrzésén
Forrás: Facebook / Hajdú-Horgász Debrecen

Az akcióban és a hosszú hétvége másik két napján 252 horgászt ellenőriztek, feljelentést pedig 13 esetben kezdeményeztek 

– derül ki a bejegyzésből,  Ezek közül volt olyan, aki több horgászkészséget használt, és volt olyan is, aki fajlagos tilalom alá eső halakat tartott meg.

Kamuiratot adtak át a halőrnek

Mint írták, egy pecás érvénytelenített állami horgászjeggyel horgászott, de a hétvége favoritja az a férfi volt, aki a halőrök érkezésekor a 3. horgászkészségét vízbe dobta, ami nem süllyedt el, ezt követően átadott a halőrnek egy más nevére kiállított állami és területi jegyet. A személyazonosság megállapításakor azonban kiderült, hogy a férfi eltiltás alatt horgászott, és mivel más okiratát szándékos megtévesztésből akarta felhasználni, a helyszínre érkező rendőröknél magánokirattal való visszaélés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a szövetség.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában