Kék hírek

2024.05.16. 08:00

Elővették a nőt, aki csúnya trükkel verte át a hatóságot Hajdú-Biharban

Testvére aláírását hamisította oda egy szerződésre az ügyészség szerint, hogy erdőgazdálkodóként vegyék őt nyilvántartásba.

Haon.hu

Átverték az erdészeti szaktanácsadót

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Debreceni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ellen az asszony ellen, aki aláhamisította testvére aláírását egy szerződésre, majd a későbbiekben felhasználta a papírt, közölte a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és két testvére tulajdonában áll egy erdő művelési ágú terület egy hajdú-bihari településen.

2021. november 5-én a vádlott kitöltött egy szívességi földhasználati szerződés elnevezésű nyomtatványt, amely azt tartalmazza, hogy a vádlott testvérei hozzájárulásával lesz jogosult a fenti erdőterület vonatkozásában erdőgazdálkodói tevékenységet ellátni.

A szerződésen azonban egyik testvére aláírását a vádlott hamisította, majd azt egyéb dokumentumokkal együtt átadta az erdészeti szaktanácsadónak, aki azt megküldte az illetékes kormányhivatalhoz. Az eljárásra illetékes hatóság a dokumentumok alapján határozatával a vádlottat erdőgazdálkodóként nyilvántartásba vette

– áll a közleményben. 

Hozzátették: a vádlott ezzel közreműködött abban, hogy közhitelű nyilvántartásba valótlan adatokat jegyezzenek be.

Az erdészeti szaktanácsadó azonban nem tudott arról, hogy a vádlott által átadott szívességi földhasználati szerződés hamis, és az nem tükrözi a tulajdonostársak tényleges akaratát.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában