Sziréna

2024.05.20. 18:38

Arra nem lehet felkészülni, amit a Faraktár utcai balesetnél láttak a tűzoltók

Volt, aki az infúziót tartotta, volt, aki az útlezárásban segített a tragikus márciusi karambol után. A Faraktár utcai balesetben összesen hárman vesztették életüket, miután gyalogosok közé hajtott két összeütköző autó.

Haon.hu

Hárman vesztették életüket a debreceni Faraktár utcai balesetben, amely még március 4-én történt. Mint ismert, két autó ütközött össze, majd a járművek a járdára hajtottak, ahol gyalogosok is álltak. Egy ember a helyszínen elhunyt, napokkal később azonban a Csokonai Nemzeti Színház munkatársa és egy hétéves kisfiú is meghalt a kórházban.

A márciusi, Faraktár utcai baleset helyszíne
A márciusi, Faraktár utcai baleset helyszíne
Forrás: Napló-archív

Nyomot hagyott a tűzoltókban a Faraktár utcai baleset

A tragikus karambolt a tűzoltók szemén keresztül vizsgálták meg a Katasztrófavédelem magazin májusi számában. A cikk szerint a tűzoltók azzal az információval indultak útnak a balesethez, hogy az autókba senki sem szorult be, viszont több sérült is van a helyszínen.

Bár a műszaki mentések folyamatát az elejétől a végéig megtanulták, ami itt történt, arra nem lehet felkészülni

– mondta Nagy Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester a magazinnak. Hozzátette, több gépjárműfecskendővel érkeztek a helyszínre, ahol már ott voltak a mentők, és a sérültekkel foglalkoztak. – A járdán és az úton fekvő eszméletlen emberek látványára egy képzés sem készít fel. Emlékszem, amikor először voltam ilyen nagy balesetnél, a műszaki mentés után elgondolkodtam rajta, hogy akarom-e, és legfőképpen tudom-e ezt csinálni? Mert ott segítségnyújtásra van szükség, nem pedig arra, hogy én is segítségre szoruljak – osztotta meg a tűzoltó, akinek tapasztaltabb bajtársai sokat segítettek az ilyen esetek feldolgozásában. Ő maga figyelte a híreket, és napokig szorított a sérültekért.

Szatmári Zoltán címzetes tűzoltó zászlóst a mentők hívták magukhoz, ő tartotta a sérült kisfiú mellett az infúziót. 

Nehéz volt, nekem is vannak gyerekeim, együtt tudtam érezni az apukával, aki ott ült a fia mellett. Társaim a járműveket vizsgálták át, nem tudtuk, hol lehet még sérült, mert a kerítés, amelynek végül nekicsapódtak az autók, összetört, így azt a részt is át kellett vizsgálni. Volt, aki a rendőrökkel közösen az utatz zárta le a mentőhelikopter érkezése miatt, szóval mindenkinek megvolt a feladata

– részletezte Szatmári Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában