Vádemelés

2024.05.23. 07:35

Sérelmezte, hogy száguldozik az ételfutár – most mélyen a zsebébe kell nyúlnia

A férfi felismerni vélte az utcájukban korábban száguldozó futárt. Bár az ételfutár igyekezett elkerülni a konfrontációt, legjobb igyekezete ellenére is elfajult a helyzet.

Haon.hu

A dühös férfinek nagyobb kárt okozó rongálás miatt kell felelnie

Forrás: Illusztráció/MW archív

A Debreceni Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki dühében több mint 500.000 forintos kárt okozott a sértett autójában – közölte portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott a debreceni lakóhelyéről indult el személygépkocsival 2023. június 18-án dél körül, azonban a közelben észrevette az ételfutárcég vele szemben közlekedő autóját. A vádlott felismerni vélte a járművezetőben azt a személyt, aki az utcájukban korábban is járt már és túl gyorsan közlekedett, ezért autójával megállt és kiszállt. Az ételfutár sofőr is megállt, azonban a járműből nem szállt ki. 

A vádlott odament hozzá, szidalmazni kezdte és trágár kifejezésekkel illette, ezért az ételfutár a további konfliktus elkerülése végett elindult. Ekkor azonban a feldühödött vádlott az előtte elhaladó személygépkocsi bal hátsó ajtajába belerúgott, amelynek következtében a lemez jelentősen behorpadt. 

Az ételkiszállítást végző cég sértettnek ezzel több mint 500.000 forint rongálási kárt okozott, amely nem térült meg. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le. 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában