Sziréna

2024.05.22. 18:47

Luxusautós ámokfutás Debrecen mellett: nem filmforgatás volt, hanem a valóság

Letartóztatták a borsodi férfit, aki forgalomból kivont kocsijával sodort el rendőröket még múlt kedden. Külön adalék, hogy a luxusautót korábban már a végrehajtó is lefoglalta.

Haon.hu

Egy hónapra letartóztatta a Debreceni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki forgalomból kivont luxusautóval sodorta el a rendőröket néhány nappal ezelőtt. Az Origo cikke szerint az eset egy Debrecen melletti kisvárosban történt.

Luxusautót kormányzott a rendőrök felé egy borsodi férfi, majd elmenekült a helyszínről
Luxusautót kormányzott a rendőrök felé egy borsodi férfi, majd elmenekült a helyszínről. Képünk illusztráció
Forrás: MW-archív

A rendelkezésre álló adatok szerint a huszonéves borsodi férfit korábban eltiltották a vezetéstől, de május 14-én, egy forgalomból ideiglenesen kivont és végrehajtó által lefoglalt, nagy értékű személygépkocsival közlekedett, számolt be szerdai közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A rendőrök felé kormányozta a luxusautót, aztán elmenekült

A rendőrök intézkedni akartak a férfival szemben, egyikük megállásra szólította fel, míg kollégája a szolgálati autóval keresztben a jármű elé állt, hogy megakadályozza a továbbhaladást. Az egyenruhások megközelítették az autót, a sofőrt felszólították, hogy adja át az okmányait, de nem működött együtt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi hirtelen tolatott, majd a megállásra felszólítást figyelmen kívül hagyva autóját a rendőrök felé kormányozva elindult úgy, hogy a rendőröknek a járműre támaszkodva kellett lendületet véve elugraniuk, hogy el ne üsse őket. A férfi nagy sebességgel elhajtott, és ismeretlen helyre távozott.

A nyomozó ügyészség másnap elfogatóparancsot bocsátott ki az elkövető ellen, amelynek hatására a férfi védőjén keresztül felvette a kapcsolatot a hatósággal.

Elfogása után a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint járművezetés eltiltás hatálya alatt vétsége miatt, és indítványozta letartóztatását. A gyanúsított – akit közel 30-szor marasztaltak el közúti közlekedési szabályok megsértése miatt és 2024 áprilisában hallgattak ki gyanúsítottként közúti veszélyeztetés bűntette miatt – tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványára elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában