Sziréna

2024.05.23. 14:19

Fűrésztől motorig mindent vitt a sámsoni betörő, de a hasát is nagyon szerette

Országjáró besurranót fogtak el a debreceni rendőrök. A betörésekkel gyanúsított hajdúsámsoni férfi még a Dunántúlra is járt lopni, a műszaki cikkek mellett néha ennivaló is becsúszott a zsákmányába.

Haon.hu

A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást azzal a 40 éves férfival szemben, akihez 29 betörés és besurranás köthető, közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Betörőt fogtak a debreceni rendőrök
betörés
Végül meglett, ki követte el a betöréseket
Forrás: lice.hu

Lopott motorral hajtott el az egyik betörés után

Mint írták, a debreceni bűnügyesek 2022 végi és 2023-as betörésekben nyomoztak. Helyszínről helyszínre jártak, tanúkat hallgattak ki, adatokat gyűjtöttek. Idővel körvonalazódott, hogy a tucatnyi bűncselekmény egy tolvajhoz köthető.

Hasonló módszert alkalmazott mindenhol, és főképp műszaki cikkekre utazott, de különös ismertetőjegye volt az is, hogy ha lehetősége nyílt, némi élelmiszert is magához vett.

Betörőt fogtak a debreceni rendőrök
Az ételt sem hagyta ott, ha úgy adódott
Forrás: police.hu

A nyomozók kitartó munkája meghozta az eredményt, és a látókörükbe került egy hajdúsámsoni lakos. Gyanú merült fel arra vonatkozólag is, hogy a 40 éves férfi nemcsak Debrecen környékén és Hajdú-Biharban, hanem a Dunántúlon és a környező vármegyékben is követett el hasonló bűncselekményeket. Főleg láncfűrészeket, rotációs kapát, elektromos eszközöket lopott, de az egyik ingatlanból egy motorkerékpárral távozott, amit később egy erdőben rejtett el – áll a közleményben.

Betörőt fogtak a debreceni rendőrök
Befejezték a nyomozást a férfivel szembern
Forrás: police.hu

Kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, 29 rendbeli lopás miatt kell felelnie. A nyomozók elvégezték az eljárási cselekményeket, az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában